Sant Jordi, Dia de la Rosa

23 de abril, Sant Jordi, día de la rosa.

 

Disponemos de todo tipo de arreglos con la rosa de Sant Jordi, para celebrar esta bonita tradición

 

La Diada de Sant Jordi a Catalunya és una festa que se celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor, i és també una jornada que reivindica la cultura catalana i també, a través del blat, l'esforç de tot un poble. És el dia dels enamorats, i per això des del segle xv és costum regalar una rosa vermella «com la sang del drac» a l'estimada. A la dècada de 1930 s'hi afegeix el costum de regalar un llibre al noi, amb motiu del dia del llibre. El mateix dia també és la Diada Nacional de l'Aragó.
Llegenda
Article principal: Llegenda de Sant Jordi
La versió catalana de la llegenda de Sant Jordi diu que després d'un combat aferrissat del cavaller i el drac, la bèstia va caure travessada pel ferro esmolat i que dels degotalls de sang que arribaven a terra en va néixer un roser que floria amb profusió cada mes d'abril. Aquesta és l'explicació que la tradició oral dona al costum de regalar roses per la diada de Sant Jordi, el 23 d'abril.

Llegendes i relats imaginaris a banda, sabem que la tradició d'obsequiar amb roses les enamorades ve de lluny. El lligam de Sant Jordi amb el món de la cavalleria i l'amor cortès pot haver estat el germen de la tradició. També sabem que al segle xv se celebrava a Barcelona l'anomenada Fira dels Enamorats i que al voltant del Palau de la Generalitat s'instal·laven venedors d'aquesta flor. Al mateix temps, ja era costum d'obsequiar amb una rosa les dones que assistien a l'eucaristia oficiada a la capella de Sant Jordi del palau. I, finalment, hi ha qui diu que el costum de regalar roses té arrels romanes, concretament de les festes en honor de la deessa Flora, que més tard foren cristianitzades.
a rosa de color vermell, color de la passió, és la flor de l'amor femení, mentre que el clavell és reservat a l'amor masculí. El guarniment de la rosa, per Sant Jordi, també és força curiós i s'hi barregen elements de procedències distintes. Per una banda, l'amor femení representat per la rosa de pètals vermells, vellutats i fràgils, i a voltes acompanyada d'una espiga que representa la fecunditat, suscita una interpretació molt antiga de les llavors de cereal. Però també hi ha qui en fa una lectura més prosaica i ho relaciona amb l'arribada del bon temps. Per una altra banda, la flor de Sant Jordi també sol anar guarnida amb elements que evoquen catalanitat, com ara llaços o cintes amb la senyera, que recorden el contingut reivindicatiu de la diada.

Actualment les floristeries, les cantonades, les avingudes, els carrers, les places... es converteixen en punts de venda i distribució de milers i milers de roses que són regalades a les estimades i als estimats, tal com marca la tradició, però també a amics, amigues, pares, mares, companys de feina, clients, etc. Perquè aquesta flor ha ultrapassat el significat originari de l'amor i ha esdevingut també un obsequi de cortesia i d'amistat. Com veieu, la rosa ha esdevingut la protagonista de la festa, fins al punt que la producció nacional no n'abasta la demanda, de manera que s'ha de recórrer a la importació des d'uns altres indrets del món molt llunyans.

Història
Al segle xv ja es feia a Barcelona una fira de roses amb motiu de Sant Jordi. Hi acudien sobretot nuvis, promesos i matrimonis joves, i això fa pensar que el costum de regalar una rosa té l'origen en aquesta festa, que se celebrava al Palau de la Generalitat de Catalunya. Es va proposar convertir aquesta data en festa de precepte per primer cop el 1436, quan es va formular la proposta a les Corts catalanes. La proposta es faria efectiva el 1456. Des del segle xv, a Catalunya la diada de Sant Jordi és el dia dels enamorats, i és costum que les parelles es regalin una rosa vermella «com la sang» i un llibre. A la popularitat del sant hi van contribuir els monarques Pere el Catòlic, Jaume I o Pere el Cerimoniós. Tot i ser tradicional, la popularització del fet de regalar roses es va restablir activament el 1914, gràcies a l'impuls de la Mancomunitat.

 

Algunas de las ventajas que ofrece comprar la rosa de Sant Jordi en Floristería Violetaflor.com en Barcelona:

  1. Calidad de las flores: En Floristería Violetaflor.com ofrecemos rosas de la mejor calidad, cultivadas en las mejores condiciones y seleccionadas cuidadosamente para garantizar que los clientes obtengan las flores más hermosas y duraderas.

  2. Variedad de opciones: En Violetaflor.com, los clientes tienen una amplia variedad de opciones de rosas de Sant Jordi, que incluyen diferentes tamaños y colores, además de la posibilidad de personalizar su pedido con mensajes o tarjetas.

  3. Facilidad de compra: Comprar una rosa de Sant Jordi en Violetaflor.com es fácil y conveniente, ya que los clientes pueden hacer su pedido en línea desde cualquier lugar y en cualquier momento, sin necesidad de salir de casa. Además, el proceso de pago es rápido y seguro.

  4. Entrega rápida y confiable: Floristería Violetaflor.com ofrece opciones de entrega en el mismo día en Barcelona y en muchas áreas cercanas. Los clientes pueden estar seguros de que sus rosas de Sant Jordi llegarán a tiempo y en excelentes condiciones.

  5. Servicio excepcional: Los clientes pueden esperar un servicio excepcional en Violetaflor.com, ya que el equipo está comprometido en brindar la mejor experiencia de compra posible. Si los clientes tienen alguna duda o problema con su pedido, pueden comunicarse con el equipo de atención al cliente para recibir asistencia.

  6. Precios competitivos: Floristería Violetaflor.com ofrece precios competitivos y accesibles, lo que significa que los clientes pueden obtener las mejores rosas de Sant Jordi al mejor precio.

Espero que estas ventajas te sean útiles para decidir comprar una rosa de Sant Jordi en Floristería Violetaflor.com en Barcelona.